Oatly fick nästan 900 000 Snapchattare att sjunga med till ”Wow no cow”.

Historien

Det Malmö-baserade företaget Oatly har stora framgångar när det kommer till försäljning av havredryck och andra havrebaserade alternativ till ko-mejeriprodukter. Deras närvaro i Australien har dock varit ganska liten samtidigt som kategorin för växtbaserade produkter har vuxit rejält, framför allt drivet av lokala varumärken. Det fanns därför ett behov av en kampanj för att öka medvetenheten om varumärket och få det att stå ut i mängden.


Lösningen

Oatly kom på idén om att skapa en AR-karaokelins av varumärkets välkända sång ”Wow no cow”, en låt som tidigare hade spelats på TV under Australiens största idrottsevenemang: AFL Grand Final. Linsen gjorde det möjligt för Snapchatt-användare att byta plats med Oatlys CEO Toni Pettersson i filmens havrefält, och därmed spela in och dela sin egen version av sången. Ett genialiskt drag för att stärka den positiva effekten av AFL Grand Final och ge människor något roligt att göra under en tråkig nedstängning. Förutom en ökad varumärkesmedvetenhet satte sig Oatlys slogan i många människors huvuden.


Resultatet

Oavsett om man älskar eller hatar sången så blev AR-karaokelinsen en omedelbar succé på Snapchat. Kameralinsen användes i genomsnitt i 26 sekunder och delades 135 000 gånger, vilket ledde till en spridning till mer än 237 000 människor (27 %).1 Den kombinerade totala effekten blev att 881 000 australiska Snapchattare sjöng eller lyssnade till ”Wow no cow”. Ja – wow!

Real business results,
powered by Snap AR.

Open your Snapchat.
1 Data from Snap Ads Manager, September 25 - October 18, 2021