Stadium satte personbästa när Snapchattare provade deras nya löparskor från Asics i över 1 minut.

Historien

Stadium, den ledande svenska återförsäljaren av sportprodukter, har kontinuerligt slagit rekord sedan företaget etablerades 1974. Det är inte så överraskande när man får höra att dess ägare, Ulf Eklöf och hans bror Bo Eklöf, hade bestämt sig för att bli de bästa inom sportkläder. Deras första stora butik i Stockholm kallades ”The Stadium” och hade löparbana inomhus. Stadium letar ständigt efter nya och inspirerande sätt att interagera med sina kunder. När de skulle lansera en ny löparsko från ASICS, med unika egenskaper, var det ingen skillnad.


Lösningen

De fäste blicken på spelifiering för att engagera sina kunder kring den nya löparskon från ASICS. Tillsammans med DVA Studio utvecklade de ett spel med inslag av AR för Snapchat som gjorde det möjligt att bära en sko virtuellt utan att faktiskt prova den. Det var ett helt nytt sätt för Stadium att interagera med sina kunder.


Resultatet

Annonsens Ad Recall var +18pp på linsen. Delningsfrekvensen för linsen var 3,99%. Den genomsnittliga speltiden var 75 sekunder, vilket är extremt högt med tanke på riktlinjen som var 20 sekunder per provning.

Real business results,
powered by Snap AR.

Open your Snapchat.