Coop Prix’ maskott, dovendyret, ga nesten 1 million klemmer.

Historien
Coop Prix er en norsk dagligvarerkjede, som eies og drives av Coop. Med slagordet "Fort gjort" ønsket de å fremheve at alle kan få gjort en rask handel på Coop Prix, til og med verdens tregeste skapning, dovendyret.

Løsningen
Løsningen ble å plassere dovendyret inn i hverdagen til norske Snapchattere. Dette gjorde Coop Prix gjennom en AR-linse som lot snapchatterne få en klem av dovendyret. Flippet man kameraet danset dovendyret signaturdansen sin. På denne måten sørget dovendyret og Coop Prix for god budskapsassosiasjon og ikke minst mange koselige øyeblikk mellom dovendyret og Snapchatterne i Norge.

Resultatet
I løpet av kampanjeperioden ga dovendyret bort nesten 1 million klemmer, og sørget for å løfte både annonseoppmerksomhet (13pp) og budskapsassosiasjon (10pp).
Coop Prix hadde behov for å tydeligjøre posisjonen sin som den effektive nabolagsbutikken, ikke minst hadde vi et ønske om å skille oss ut og få oppmerksomhet i en støyende kategori der lavpris dominerer. Vi har altså mye på hjertet. Å bruke dovendyret for å skape oppmerksomhet knyttet til oss har vært en skikkelig aha-opplevelse for oss. Derfor er det jo også en fin bekreftelse at så mange norske Snapchattere har trykket dovendyret til hjertet sitt.
Maria Skundberg, Markedssjef i Coop Prix.
Real business results,
powered by Snap AR.
Open your Snapchat.